…. Put IT In! – Wat Stop Jij In Deze Week?

Weet jij wat voor jou deze week of komende maanden ‘de juiste input’ is? Om vooruit te komen. Vooruit op de weg die jij belangrijk vindt? Wat heb jij er dan ‘in’ te stoppen? Ik neem je met mij mee op de fiets….

… Van Enschede naar Deventer. En nee, niet op een elektrische fiets. Gewoon op zo’n ouderwetse fiets. Je kent ze vast nog wel 😉 Dat is best pittig een bult over. Met wind tegen. Vooral de laatste 15 kilometer. Zwaar! Terug fietsen is verder dan doorfietsen. Dus het enige wat over blijft is de blik op vooruit. Zwoegend. Zwetend. En toen kwam ik ineens op het briljante idee om een youtube motivation filmpje op te zetten. En ja hoor, dat werkte!

Daar ging ik weer! Als een dolle. Jeetje wat doe ik het daar goed op. Zo’n diepe rauwe stem die je toespreekt, die motiverende tekst, het muziekje eronder, de opbouw, het opzwepen. Ik en mijn fiets gingen weer als een speer. Zo’n filmpje is trouwens ook lekker om de dag mee te beginnen. Voor de juiste energie. Power. Mindset. De drive voelen om er zelf wat van te maken. Om ervoor te gaan. Vandaag, nu!

Wil je het filmpje ook zien? Dat kan! Mocht je geen tijd of geen zin hebben lees dan hieronder nog 2 minuten verder en ik neem je mee naar een interessant deel van de motivation.

Link motivation video: https://www.youtube.com/watch?v=sP5c-sPJUu0
TIP | beste deel: start bij 2 minuut 17 en stop op 7 minuut 35 (laatste deel beetje langdradig…)

Waar gaat het over? Uiteindelijk over slechts 2 vragen. De eerste belangrijke vraag is: wat wil jij? Of iets overzichtelijker: wat wil jij deze week? Als je dat weet, dan heb je daarna nog maar 1 ding te doen: ‘put it in’. Wat jij écht wilt, stop het in je (werk)week.

Wil je blijdschap? Stop blijdschap in je week. Wil je deze week voor iemand van betekenis zijn? Dan ‘put it in’. Zet hem of haar op je actielijst. Wil je deze week een thema op de kaart zetten? Put it in! Zet het op de agenda. Wil je fit worden? Stop het erin deze week. Ga wandelen. Ga sporten. Ga rusten. Ga gezond eten. Wil je deze week een relaxte week? Put ‘relax’ erin. Plan jezelf een dagdeel uit. Ga relaxen. Wil je juist knallen en resultaat boeken? Focus je daarop en ‘put succes in’.

Denk niet alleen na over wat je wilt, maak het concreet. Maak het daadwerkelijk belangrijk. Pak pen en papier en schrijf het op. Leg het vast. Wat wil je écht deze week? Wat is je thema voor deze week? Wat is jouw energie van deze week?

Voel je veel zin? Ga ervoor! Voel je je vermoeid? Ga voor opladen. Voel je je zwak? Stop er deze week de kracht in die je wenst. Wil je meer werk? Put it in! Wil je ander werk? Neem deze week de volgende stap richting ander werk. Doe een actie. Wil je harmonie? Creëer harmonie. Wil je een oplossing? Leg de vraag op tafel. Wil je een liefdevol thuis? Breng de liefde in je huis. Wil je een opgeruimd huis? Plan het in je week en begin met 1 ruimte. Wil je je mooi voelen? Maak jezelf mooi. Wil je meer diepgang? PUT IT IN!

Als je mijn blog van vorige week hebt gelezen dan weet je ondertussen dat ik echt niet altijd tevreden ben over mijn focus of inspanning. Maar in dit geval durf ik wel te zeggen dat mijn input al een 3-tal weken (meer) in lijn is met mijn gewenste output.

Ik wil meer met schrijven dus ben meer gaan schrijven. Ik wil te weten komen waar mijn zin en zingeving en werkplezier ligt. Dus ben mensen hierover aan het opzoeken. Stel vragen. Ben ook nog weer paar dagen alleen weg geweest in hotelletje. Gedachten ordenen. Ik lees. Over ‘purpose’ vinden. Denk na. Praat erover. Maak schetsen. De output is er nog niet helemaal. Maar aan de input kant doe ik van alles wat mij daarin verder brengt. Keertje tevreden zijn over jezelf is ook wel fijn 🙂

Kies ook jouw thema dat jou bezighoudt. Luister naar je eigen gedachten. Volg je belangstelling. En dan… dan maak dat serieus onderdeel van je week. PUT IT IN! En wil je een boost? Kijk dan het filmpje en voel de boost!

 

 • 9 januari 2023 door Judith JUULZ Magazine 1.0 is gelanceerd…!!!
  Het is zover... Maar liefst 14 maanden later nadat ik de eerste letter op papier heb gezet is JUULZ Magazine 1.0 met Inspiratie over Inspiratie van...
  lees meer
 • 10 mei 2022 door Judith Maak er een (concrete) gewoonte van!
  Plezier en succesvol werken. Hoe werkt dat? Dat is waar ik elke week mee bezig ben. Want wat is daarvoor nodig? Nu las ik laatst iets interessants....
  lees meer
 • 4 april 2022 door Judith Slapen. Sliep. Lekker geslapen!
  Er kwam een vrouw bij de dokter. Ik was dat. Ik had eigenlijk geen klachten, maar ook weer wel. Ik had geen pijn of fysieke ellende of gekke bultjes...
  lees meer