Hoe kan (ik) je van betekenis zijn?!

Dat is een vraag die ik mijzelf heb gesteld sinds vorige week. Hoe kan ik van betekenis zijn tijdens deze gekke periode? Ik heb geen achtergrond in de zorg. Ben daar ook volstrekt ongeschikt voor overigens.

 

Ik kan uiteraard thuis blijven en de maatschappelijke bescherming ondersteunen. Dat doe ik ook. Ben soort van in lock-down.

 

Kan ook mijn best doen dat wij het thuis een beetje fijn met elkaar blijven houden. En op een andere wijze toch het sociale contact met familie en vrienden onderhouden. Maar verder? Verder moest ik daar echt even over nadenken.

 

Wat past bij mij?!

In mijn vakgebied (training/coaching) zie je nu dat de online trainingen booming zijn. De digitale weg wordt massaal gezocht. Volop aangeboden. Andere varianten om toch door te kunnen blijven draaien.

 

Volstrekt begrijpelijk. Want, heel eerlijk, we zijn allemaal onze business zo goed als ineens kwijt de komende weken. En dat betekent geen inkomsten. En dat is best heftig.

 

Dus het inrichten van een online platform om toch je business te kunnen doen, ik begrijp het volledig. Met 1 grote ‘maar’, want maar ik vind het niks….

 

Als ik al die reclame en post hierover zie voorbij komen voel ik enorme weerstand. Is dat wat ik nu te doen heb om van betekenis te zijn in deze heftige tijd? Ik voel dat niet zo.

 

Ik benijd deze ondernemers wel, hoor. Begrijp me niet verkeerd. De veerkracht. De creativiteit. De drive. De ambitie om er zo goed als mogelijk wat van te maken. Alleen voor deze wijze kan ik het vuurtje in en bij mijzelf niet vinden.

 

Dus zo kwam ik bij mijn antwoord hoe ik dan – passend bij mij en wie ik ben – wel iets kan betekenen. En dat is niet verrassend en geheel passend bij de School of Inspiration: het brengen van inspiratie. Via mijn inspiratie-mailing. Deze dus.

 

Inspiratie brengen

Ik wil graag van betekenis zijn via dit platform – gratis en oprecht –  tips, inspiratie en ervaringen te delen die je mogelijk kunnen ondersteunen, versterken of inspireren in deze tijd van onzekerheid en onwennigheid.

 

Want hoe houd je een beetje de rust in je hoofd? Hoe ga je om met thuiswerken? Hoe blijf je vitaal? Wat zijn (andere?) manieren van energie laden? Hoe besteed je deze periode je tijd op een manier die voldoening geeft? Hoe kan je relaxt omgaan met lastige situaties thuis of met je gezin?

 

Te beginnen vandaag. Niet met een uitgebreid verhaal of een lijst aan tips. Maar met 1 belangrijke overweging om jezelf mee te geven, want deze rare tijd brengt namelijk ook letterlijk ‘tijd’. Dus mijn belangrijke vraag aan jou is: wanneer is deze tijd voor jou goed besteed?

 

Goed besteedde tijd: wat is dat voor jou?

We hebben nu mogelijk tijd voor zaken waar we anders nooit aan toekwamen. Doordat de agenda behoorlijk gepland en gevuld was. Ik noem maar even iets als sociale afspraken, reistijd, sportsupporter hele zaterdagen en voor sommigen dus ook het deels wegvallen van de normale volle werktijd.

 

Ik heb mijzelf de vraag gesteld nu ik deze tijd ‘over’ heb komende weken/maanden: hoe wil ik deze tijd goed besteden? Zodat ik niet na deze periode moet constateren dat ik alsnog niet die dingen heb gedaan die ik altijd al zo graag wilde doen, maar niet aan toe kwam of niet lukte de aandacht voor te hebben.

 

Ik heb stellig een persoonlijke overtuiging ‘dit gaat mij niet mis!’. Het gaat mij niet gebeuren dat ik na deze periode alsnog moet zeggen dat het maar voorbij is gegaan…. En die overtuiging voelt echt heel fijn, veerkrachtig en sterk kan ik je vertellen.

 

Wat mij niet mis gaat!

Mijn voornemens zijn trouwens helemaal niet hoogdravend of heel groots. Eigenlijk heel basic, maar daarom niet minder essentieel. Ik heb namelijk al heel lang de wens om écht mijn gezondheid en fitheid als prioriteit in te richten. Met bijbehorend optimaal gewicht 🙂

 

Dus na deze periode heb ik een basis eigen gemaakt van gezonde voeding die bij mij past, een ritme van bewegen geïntegreerd, vitamines ingebed en ik ben uitgeslapen en uitgerust. Ik ben fit! En ook: ik ben op goed gewicht. Gaat gebeuren!

En bij een opgeruimd lijf hoort ook een opgeruimd huis wat mij betreft dus dat maak ik ook in kleine stapjes voor elkaar #lekkerbezig

 

En tot slot leeft bij mij al langere tijd de vraag wat heb ik in mijn werk (anders) te doen zodat het meer energie oplevert dan dat het kost? Deze periode is bij uitstek geschikt om voor deze zoektocht naar ‘binnen’ te gaan. We zijn ook letterlijk meer binnen. Past dus perfect: even niet extern gericht, maar interne focus. Gedachten ordenen. Reflecteren. Overdenken. Ook hierin heb ik mij stellig voorgenomen dat ik (beter) weet wat ik na deze tijd anders heb te doen voor een fijne energie-balans in mijn werk.

 

Zo, dat was even open en eerlijk….Nu jij! Wat wil jij doen dat jou van betekenis is als je terug zou kijken op deze bijzondere tijd?! Schrijf jouw verhaal. En als je deze wilt delen dan mail mij: judith@schoolofinspiration.nl. Benieuwd hoe jij (tevreden) wilt terugkijken op deze absurde en ook unieke tijd.

 • 27 januari 2022 door Judith Plezier en succes in je werk(dag) met GRIP op je werk
  Wat ik al jaren ontzettend boeiend en interessant vind is de vraag: ‘wat maakt dat je zowel plezier alsook succes hebt in je werk en werkdag?’....
  lees meer
 • 12 april 2021 door Judith Zonder aarzeling durf ik dit te delen…
  Vorige week had ik al iets nieuws door op maandag te mailen. Deze week weer iets nieuws: een link/bijlage! Gekkigheid, ga echt helemaal...
  lees meer
 • 3 maart 2021 door Judith Maandag 1 maart – hoe ziet jouw maand eruit?
  Verrassing! Een verhaaltje van mij voor jou op maandag. Dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Waarom deze uitzondering? Omdat het dus maandag...
  lees meer