school of inspiration

– over dat wat je niet op school leert, maar wel zou willen weten voor plezier & succes in je werk en je leven –

Lees mee over wat we doen, hoe we dat doen en met wie…

School of Inspiration

De School of Inspiration deelt tijdens inspiratie-classes inzichten die bijdragen aan plezier & succes in je werk en je leven. Deze ideeën gaan over thema’s waarover we zo weinig leren op school, maar we allemaal wel in het dagelijkse (werkende) leven mee te maken hebben.

Inspiratie geeft energie, zet aan tot creatief denken en laat je kritisch kijken
naar de bubbel waarin we leven. In het drukke werkende bestaan geven we veel energie aan anderen en hebben we weinig tijd voor onszelf. De School of Inspiratie geeft graag wat tijd en energie aan jou terug.    

Inspiratie is er altijd en overal. Het is er alleen niet vanzelf. Inspiratie kost tijd en laat zich niet makkelijk reguleren of organiseren. Als jij daar wat tijd voor maakt dan regelen wij de rest om jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en creativiteit te stimuleren.

Judith Vlaanderen

Hoe vaak ik wel niet naar het westen van het land ben gereden voor een shot inspiratie…? Heel vaak! Want het opdoen van nieuwe kennis en verdiepende inzichten, daar word ik echt heel blij van! Mijn geluksmomentjes in mijn werk(dag) zijn die momenten van leren en inspireren. Nadat ik dit zo glashelder had ontdekt dacht ik: waarom daar niet zelf mijn werk van maken in Twente? En zo is het idee van de School of Inspiration ontstaan. Daarmee blijf ik continue scherp op het blijven krijgen van inspiratie. Ik moet wel 😉 En creëer ik een podium om dat met zo veel mogelijk mensen te delen. Geweldig toch?! Daarbij ben ik op zoek gegaan naar mensen die vanuit hun expertise een een aanwinst zijn. Ik stel ze hieronder heel graag aan je voor. Wil je contact met mij? Leuk!! Bel of mail mij: 06-14237007 | judith@schoolofinspiration.nl

Anouk Veltmann

Bedenker van ‘Hebpie Smart Play’ om door middel van sporten aan jezelf te werken. Dit doet ze naast haar werk als coach als psycho motorisch therapeut (PMT). Dat is een hele mond vol, maar nog belangrijker is de manier waarop Anouk het gesprek met je aangaat. Zo heeft zij mij al heel vaak – bij mijn ogenschijnlijk grote problemen – verrassend heldere en simpele inzichten gegeven. Ik wilde haar dan ook heel graag in mijn team. Met haar scherpe geest, logica en praktische insteek is zij een hele behulpzame gesprekspartner. Een waardevolle ontmoeting, bijvoorbeeld om je zelfvertrouwen een boost te geven, wat vaker ‘Fuck it!‘ te zeggen of om succesvol te mislukken. Ook kan je bij Anouk terecht om te komen spelen en je uit te leven of meer uit je perfectionisme te halen. Tot slot classes over de levensthema’s ‘confronteren‘, ‘grenzen en begrenzen‘ en ‘emoties‘ Genoeg inspiratie!

Monique Sleiderink

Als Monique binnenkomt, dan bruist het van de energie. Een echte aanpakker. Houdt van actie. Komt dan ook makkelijk en voortvarend in beweging en voor iets nieuws is ze snel enthousiast. Eigenschappen die erg goed passen bij haar job als presentatrice bij RTV Oost. Daarnaast is ze afgestudeerd in communicatie en zet ze deze kwaliteiten in voor verschillende opdrachtgevers en uiteenlopende opdrachten. En gelukkig ook voor de School of Inspiration! Haar expertise en ervaring deelt ze graag met ons. Wil jij ook ontdekken hoe je op de juiste manier bij mensen onder de aandacht kunt komen én blijven? Hoe je jezelf op de kaart zet? Volg de class ‘spiegel voor succes | jij in beeld‘ bij Monique en ervaar het zelf!

Monique Baeten

Nadat ik zelf haar methode als biograaf heb ervaren was ik om… het heeft mij net dat ene belangrijke zetje gegeven om een aantal dingen nu wel te gaan doen. Monique heeft dat in huis. En ik wilde dat graag ‘in huis’ halen voor alle belangstellenden van de School of Inspiration. Monique straalt een hele prettige rust uit. Luistert goed. Is aanwezig op de achtergrond, zodat het echt om jou gaat op de voorgrond. Vol aandacht. Geeft jou zelf het stuur in handen. De manier hoe zij is in combinatie met haar biografische werkwijze is heel effectief. Ga ook zelf met jouw biografie aan de slag en volg de class hierover als ‘wegwijzer’ of voor je ‘loopbaan’

Willem Verdaasdonk

Mijn eerste ontmoeting met Willem was vooral lachen. En dat waren alle daaropvolgende ontmoetingen trouwens ook. Door zijn enorm nuchtere houding en droge humor. Niet een typische grapjas, begrijp mij niet verkeerd! Willem is door zijn rijke en afwisselende levenservaringen iemand die het zorgeloze lijkt te hebben omarmd. Altijd en nog steeds een harde werker met een enorm creatieve en intelligente geest met steeds weer vernieuwende ideeën. Schrijven is zijn passie en hij is daarin ook echt een vak-idioot. Deelt dat graag voor groepen mensen en dat past dus uitstekend bij de School of Inspiration. Laat je ook meenemen door zijn bevlogenheid en kennis tijdens de class ‘schrijvende wijs wijzer’ en geniet van zijn humor, dan heb je sowieso een mooie middag met Willem!

Simone Tiehatten

Simone is imago stylist…wat een coole naam alleen al! Oprecht trots dat wij een imago stylist in ons team hebben. En dan niet zo maar eentje, maar Simone! Naast dat ze gewoon heel leuk is, is ze ook nog eens een echte professional. Ze leeft haar vak en haar kennis is echt mega. Van stoffen, vormen, kleuren, patronen, materialen en dat alles afgestemd op wat daarin voor jou wel en niet werkt. Een class ‘imago-styling’ van Simone wil je meemaken, geloof mij!

Lars Henning

Onderzoeker en docent. Jong en ambiteus. Communicatie en educatie. En dat allemaal gecombineerd met de interesse, kennis en voorkeur voor de digitale en online wereld. Begonnen als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Toen ging het kriebelen om meer van betekenis te zijn door steeds op zoek te gaan naar de betekenis: ‘waarom doe je wat je doet’? Geïnspireerd door het denkmodel ‘Golden Circle’ van Simon Sinek. En dat doet hij nu ook als docent bij ons! Heel blij mee, want Lars heeft de ideale ingredienten in huis voor het geven van de inspiratie-class ‘hoe blijf ik (bij) mezelf?!‘ zodat je (nog beter) weet wat jou beweegt & waarom en je zo dichterbij jezelf kan blijven tijdens je werk.

Miranda van Wijk

In 1986 kocht ze haar eerste handleesboek. En bam! Dat was het….direct gefascineerd! Het was alsof ze iets dat ze lang geleden verloren was, weer terug vond. Het liet haar niet meer los en er volgden al snel meer handleesboeken. Nu zijn het er zo’n 250! En dat merk je ook, jeetje wat een kennis. Onder de indruk! Met de inzet van hand-analyse kan ze anderen in liefde en wijsheid een beetje bijschijnen op hun levenspad. Niet alles kan worden opgelost, maar het is een manier die wel een belangrijk steentje bij kan dragen op weg naar inzicht, bewustwording en groei. En wat je daar dan mee doet heb je – soms letterlijk – zelf in de Hand.

Karin Kuijper

Ze kijkt anders. Ze denkt anders. Ze analyseert anders. En dat is soms erg fijn kan ik je vertellen. Loop je vast in je eigen gedachten? Zit je ergens mee en kom je er niet uit? Zoek dan Karin op! Een enorme rugzak met heel veel kennis, levenservaring en wijsheid. Bijzonder mens in een bijzonder vakgebied: astrologie. Niks zweverig of vaag. Door haar andere manier van kijken en benaderen is ze verrassend verhelderend. Ze benadert de levensthema’s die voor ons allemaal zo bekend (en lastig) zijn op een wijze daardoor jij je geholpen voelt. Denk aan thema’s als ‘relaties‘, ‘grenzen‘, ‘gedachtenkracht‘ (mijn favoriet!) en ‘stress‘. Laat je ook inspireren door Karin!

Bob Egberink

Als creatief directeur van ontwerpbureau INC doet hij niets zoals het hoort. Hij kenmerkt zich het best als ontwerper van vernieuwingen. Door zijn doortastende vragen laat hij je out-of-the-box denken. Bob zet je continue aan tot creativiteit en houd je scherp op je doel en identiteit. Zijn missie is om door creativiteit in combinatie met design vernieuwingen te versnellen. Dat proces is nooit af. En dat maakt het juist inspirerend. Verbeteren, ontwikkelen en innoveren is echt he-le-maal Bob. Voor de SOI heeft hij speciaal een class ontwikkeld om ons hierin mee te nemen: creatief probleem oplossen met ‘design thinking’. Heel interessant!

Liane van Dijkhuizen

De stijl van Liane: houd het simpel, duidelijk en maak het verschil! Liane is een echte realisator, een positieve ploegmaat, zeer energiek, een netwerker, en een echte aanpakker. Gezellig, positief en pro-actief. Werkt al jaren met de theorie van Discovery Insights. Ondertussen een specialist en daar kan je in allerlei classes en vanuit allerlei invalshoeken je voordeel mee doen. Laat je er ook door inspireren tijdens de class ‘Jezelf en je drijfveren kennen door kleur te bekennen’.

Kirsten Copier

Een snelle, creatieve, originele denker met een open blik zonder oordeel. Geschoold als klinisch psycholoog, met een brede kennis, kunde en ervaring. Doorgrondt samen met jou wat nu eigenlijk ten grondslag ligt aan waar je in vast loopt. Iemand bij wie je je snel op je gemak voelt, waardoor je misschien wel meer vertelt dan je van plan was, maar daar achteraf geen spijt van hebt. Wil je zware zaken wat lucht geven, van meerdere kanten bekijken en met nieuwe ideeën weer verder, dan ben je bij Kirsten aan het goede adres. Voor de School of Inspiration voedt ze ons door de class ‘persoonlijk energiemanagement‘.

Ellen Kaufmann

Doortastend, creatief en enorm betrokken. Luistert aandachtig met een oplettende geest om jou te kunnen helpen met je vraag. Als HR professional verder gegroeid als loopbaan-coach waar ze haar creativiteit en persoonlijke aandacht (nog) beter in kwijt kan. Ellen voelt aan, is emotioneel erg vaardig, maar altijd met de zakelijke touch gericht om iets te bereiken voor ogen. Op creatieve wijze helpt Ellen jou om jouw toekomst letterlijk in beeld te brengen.

Sandra Schoppink

Zet mensen in beweging tijdens de class ‘laad – JE – op‘. En laat deelnemers ervaren – zowel letterlijk als figuurlijk – waar grenzen liggen en hoe te begrenzen in de workshop ‘Over grenzen, verkennen en begrenzen‘. Met haar ALO achtergrond en opvolgende PMT opleiding is ze een kei in bewegen om daarmee ontspanning en zelfinzichten te laten ervaren. Sandra is alert, ‘ziet’ veel meer dan zichtbaar is en kan daardoor ook echt het verschil maken in groepsdynamiek. Prikkelend plezierig is wel treffend om Sandra’s werkwijze te omschrijven. Als persoon is ze verrassend creatief in haar kijk op zaken, haar taal en humor.