Morgen wordt vandaag bedacht

Heb jij de billboards ook zien hangen met die tekst ‘morgen wordt vandaag bedacht’? Ik zie ze overal! Toevallig? Of een gevalletje ‘synchroniciteit’?

 

Ook van alles wat ik op social media voorbij zie komen van de club van OMDENKEN doet helemaal mee op deze lijn:

‘Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent’.

 

En deze:

‘Doe vandaag waarvan je morgen vindt dat je het gisteren had moeten doen’.

 

Blader ik door mijn aantekeningenboekje heb ik laatst blijkbaar deze zin opgekrabbeld naar aanleiding van een youtube filmpje van Danielle de la Porte:

‘The choice of today: is that matching with the situation I want to be in, in the future?’

Dus ik dacht ben ik nou gek of komt hier een terugkerende boodschap op mij af?!

 

Meer dan gewoon toeval
Omdat ik zo ‘aan’ ging op deze teksten ben ik ook even in het thema ’synchroniciteit’ gedoken. Niet heel veel over te zien op YouTube trouwens. Ook best een lastige term. Iets ongrijpbaars. En daardoor juist ook weer erg intrigerend.

De term synchroniciteit is in 1930 bedacht door de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung en betekent letterlijk gelijktijdigheid. Er is sprake van synchroniciteit als twee of meer gebeurtenissen min of meer gelijktijdig optreden in een voor de betrokken persoon zinvol verband. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als “meer dan gewoon toeval”; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht.

Dat dus.

 

Eigen betekenis
Het zinvolle verband kwam voor mij met de vraag: wat heb ik vandaag de dag en komende dagen/weken te doen om na de zomer weer ‘back-in-business’ te zijn in combinatie met een corona-leefritme dat mij zo goed bevalt?

Overigens, dit is dus totaal niet wat met die tekst op de billboards is bedoeld, hoor. Dat gaat over nieuwe businessmodellen, succesvolle cases en innovatieve oplossingen voor een betere toekomsteconomie en duurzaam ondernemen (https://www.change-inc.com). Het is mijn persoonlijke beleving en de pop’up in mijn gedachten bij de ‘boodschap’ aan mij.

Bijzonder in de context van deze ‘boodschap’ die ik er in zie is dat ik – tot nu – nog niet klaar was om over het najaar na te denken. Zat nog meer in de ervaring en de omgang met alles wat er ineens gebeurde en veranderde. Meer bezig met zaken afmaken wat nog open stond dan klaar maken voor wat er in de toekomst zou kunnen komen.

En nu… nu (eindelijk!) voel ik de energie naar de toekomst. Nu ben ik toe aan de overdenking: hoe straks? Misschien is dat wat laat. Misschien ook wel normaal. Ik weet het niet. Wat maakt het ook uit. Heb heerlijk gedobberd. En voel nu de kriebels ontstaan om bezig te gaan met ambities vanuit een innerlijke drive.

 

Wat triggert jouw aandacht?
Dat is nu op dit moment mijn wereld. Wat voor mij opvalt. Jij ziet waarschijnlijk ook van alles, maar dan andere dingen? Vraag is waar zit jij op dit moment? Wat zie jij? Wat valt jou op? Waar gaat jouw aandacht naartoe? Wat valt jou op om je heen, in beelden, teksten, ontmoetingen of situaties? Als je aandacht hebt voor je aandacht: wat is dan wat nu voor jou speelt of belangrijk is?

Neem deze week wat aandacht voor je aandacht. Waar is die op gericht? Als morgen vandaag wordt bedacht: wat denk je dan vandaag? Waar gaan jouw gedachten over. En dan…. dan volg je belangstelling. Volg de weg van je gedachten. Haak aan bij dat wat er is en speelt. Niet anders. Niet meer. Niet ertegenin. Niet harder. Loop mee op de route die voor je ligt.

 

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer