Inspiratie. Studiedag. Vitaliteit. [2]

Nieuwsgierig hoe je de effectiviteit van jullie studiedag kan vergroten? Deze tip is niet moeilijk, je moet er alleen wel even alert op zijn. Hierbij een simpele en overzichtelijke vraag om de meerwaarde van de studiedag te vergoten met de check:

 

>> BEDIEN JE ALLE LEERSTIJLEN?! <<

 

Waarom?
Nou, iedereen heeft een persoonlijke voorkeur in leerstijl. Dat wil zeggen: een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die het fijn vinden om te leren door veel vragen te stellen. Anderen zijn echte doeners, zij willen het liefst meteen met iets aan de slag.

 

 

 

Tackel de valkuil
Als je bij de organisatie van je studiedag hier niet alert op bent, dan kan het gebeuren dat je een leerstijl niet aanbiedt. Gevolg: beperkt leereffect. En dat is wat we nu juist niet willen!

Kortom, de vraag is of gaandeweg de studie dag alle medewerkers worden gezien en voorzien in hun voorkeur leerstijl. Zijn de vormen van de workshops afwisselend genoeg? Heb je in de aftrap een vorm waarin iedereen zich aangesproken voelt of is het alleen een praatje? Tackel deze valkuil voor het stimuleren van maximaal effect!

 

Voorbeeld – simpel overzicht 

Leerstijlen bedienen overzicht

Vul het in voor jullie eigen dagprogramma en versterk ook het leereffect van jullie studiedag…

 

Koffie?!
Nieuwsgierig welke ideeën wij nog meer hebben voor het upgraden van een studiedag? Of wil je weleens weten wie wij zijn? Dat kan. Komen graag bij je langs. Kunnen wij onze expertise delen en jullie je voorbereiding makkelijker en effectiever organiseren. Laat maar horen en neem contact op met mij, Judith: 06-14237007 of mail mij: judith@schoolofinspiration.nl.

Groetjes Sandra & Judith

 

 

 • 27 januari 2022 door Judith Plezier en succes in je werk(dag) met GRIP op je werk
  Wat ik al jaren ontzettend boeiend en interessant vind is de vraag: ‘wat maakt dat je zowel plezier alsook succes hebt in je werk en werkdag?’....
  lees meer
 • 12 april 2021 door Judith Zonder aarzeling durf ik dit te delen…
  Vorige week had ik al iets nieuws door op maandag te mailen. Deze week weer iets nieuws: een link/bijlage! Gekkigheid, ga echt helemaal...
  lees meer
 • 3 maart 2021 door Judith Maandag 1 maart – hoe ziet jouw maand eruit?
  Verrassing! Een verhaaltje van mij voor jou op maandag. Dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Waarom deze uitzondering? Omdat het dus maandag...
  lees meer