Inspiratie. Studiedag. Vitaliteit. [2]

Nieuwsgierig hoe je de effectiviteit van jullie studiedag kan vergroten? Deze tip is niet moeilijk, je moet er alleen wel even alert op zijn. Hierbij een simpele en overzichtelijke vraag om de meerwaarde van de studiedag te vergoten met de check:

 

>> BEDIEN JE ALLE LEERSTIJLEN?! <<

 

Waarom?
Nou, iedereen heeft een persoonlijke voorkeur in leerstijl. Dat wil zeggen: een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die het fijn vinden om te leren door veel vragen te stellen. Anderen zijn echte doeners, zij willen het liefst meteen met iets aan de slag.

 

 

 

Tackel de valkuil
Als je bij de organisatie van je studiedag hier niet alert op bent, dan kan het gebeuren dat je een leerstijl niet aanbiedt. Gevolg: beperkt leereffect. En dat is wat we nu juist niet willen!

Kortom, de vraag is of gaandeweg de studie dag alle medewerkers worden gezien en voorzien in hun voorkeur leerstijl. Zijn de vormen van de workshops afwisselend genoeg? Heb je in de aftrap een vorm waarin iedereen zich aangesproken voelt of is het alleen een praatje? Tackel deze valkuil voor het stimuleren van maximaal effect!

 

Voorbeeld – simpel overzicht 

Leerstijlen bedienen overzicht

Vul het in voor jullie eigen dagprogramma en versterk ook het leereffect van jullie studiedag…

 

Koffie?!
Nieuwsgierig welke ideeën wij nog meer hebben voor het upgraden van een studiedag? Of wil je weleens weten wie wij zijn? Dat kan. Komen graag bij je langs. Kunnen wij onze expertise delen en jullie je voorbereiding makkelijker en effectiever organiseren. Laat maar horen en neem contact op met mij, Judith: 06-14237007 of mail mij: judith@schoolofinspiration.nl.

Groetjes Sandra & Judith

 

 

 • 12 oktober 2020 door Judith Zoektocht naar een goed zittende jas
  Ontzettend leuke reacties krijg ik wekelijks uit verschillende uithoeken. Met complimenten. Bedankjes. En de vraag om vooral door te blijven...
  lees meer
 • 12 oktober 2020 door Judith Met het vallen van de blaadjes…
  …. begint ook alles op a'n plek te vallen. Druk met van alles. Tegelijk ook nog eens. In de beginnende afronding van 2020. In de frisse opstart...
  lees meer
 • 12 oktober 2020 door Judith …. Put IT In! – Wat Stop Jij In Deze Week?
  Weet jij wat voor jou deze week of komende maanden ‘de juiste input’ is? Om vooruit te komen. Vooruit op de weg die jij belangrijk vindt? Wat heb...
  lees meer