Zo voorkom je dat mensen over je heen lopen

Als we onze grenzen hebben vastgesteld kunnen we er eindelijk overheen.’ ~ Albert Einstein.

In deze class hebben we het over grenzen. Wil je voorkomen dat mensen over je heen lopen moet je eerst weten waar ze overheen lopen. Dat zijn dus jouw grenzen. We bieden je op een leuke en luchtige wijze een verhelderend inzicht in het levensthema ‘grenzen’.

Als je eenmaal weet hoe grenzen werken en hoe & wanneer je ze kunt stellen, voorkom je dat mensen over je heen lopen.

Grenzen kun je verkennen, dit doen we bijvoorbeeld in prille relaties. We tasten af, bij onszelf. Wat vind ik en wat voel ik. En bij de ander, wat wil en denkt de ander? Met name in deze laatste kunnen we ons vreselijk verliezen, omdat we het nooit zeker kunnen weten. Grenzen kunnen we stellen en gaan herkennen door ze te mankeren. Door ze na te leven bewaken we grenzen.

Grenzen kunnen vervagen, als we er geen zorg voor dragen en we ze verwaarlozen. Dan vergeten we onze grenzen of weten we niet meer waar ze lagen. We verliezen dan uiteindelijk onszelf en weten niet meer wie we zijn. Heel langzaam worden we dan een speelbal van onze omgeving.

We kunnen over grenzen gaan, ze verleggen en negeren. We spelen met grenzen in de liefde. De een speelt het spel weer anders en met een andere intentie als de ander en dat maakt het meteen zo super ingewikkeld. Er zijn veel ongeschreven regels t.a.v. grenzen maar ook een hele duidelijke: dat is dat grenzen gerespecteerd dienen te worden.

Wil je meer zicht op jouw grenzen? Hoe je op creatieve maar duidelijke wijze je grenzen kan bewaken? Wil je leren wat je opties zijn in voorkomen dat de ander over je heen loopt? In deze class krijg je een heleboel tools aangeboden die je direct kunt uitproberen in de praktijk.

 

Leestip – inspiratie vind je hier over waarom grenzen zo lastig zijn.

 

Aanpak
In elke class staat een concreet vraagstuk centraal. De docent benadert dit vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken zoals de psychologie, gedragskunde, wetenschap, fysiologie en filosofie. We zijn trouwens niet perse op zoek naar de waarheid, wél gaan we op onderzoek: wat past bij jou? Vanuit de theorie gaan we op zoek naar jouw persoonlijke antwoorden voor fun & succes in je werk en leven.

E-follow-up
We zijn er voor jou, om jou en met dat wat werkt voor jou. De inspiratie krijg je van ons. Daarom willen we jou ook blijvend stimuleren en krijg je van ons een online follow-up. Om te helpen de inspirerende manier van denken en handelen die we aanreiken scherp te houden.

Hoe, waar en wanneer plannen en organiseren van inspiratie-classes
Wij komen de classes brengen op de plek waar hard wordt gewerkt: bij jullie op de werkplek, InCompany.  Plannen doen we in overleg, wat passend is in jullie agenda.

Inspiratie kunnen we brengen in een uurtje als een boost. De volledige inspiratie-class is een dagdeel. Met een reeks van classes kunnen we een gericht ontwikkelprogramma op-maat ontwerpen.

TIP | Denk ook eens aan een inspiratie-boost tijdens de lunch, als aftrap of afsluiting van een vergadering of als onderdeel van een studie- of teamdag. Ook voorafgaand aan een vrijdagmiddagborrel of tijdens een kwartaaloverleg kunnen we meedenken over het brengen van een inspiratie-snack.

Interesse? Neem contact op!
Klik hieronder op de knop ‘inschrijven’ of ‘aanvragen’ en vul het contactformulier in.
Bellen kan ook! Bel Judith: 06-14 23 7007.
Of stuur een mailtje naar judith@schoolofinspiration.nl.

 

 

 

 

Ja! ik kom ook Zo voorkom je dat mensen over je heen lopen
DatumIn overleg TijdIn overleg
Locatie Ticket
Inschrijven
Ja! wij willen incompany Zo voorkom je dat mensen over je heen lopen
DatumIn overleg TijdIn overleg
LocatieInCompany Ticket€ 750
Aanvragen

Ervaringen van anderen

Dank je wel voor alle mooie inspiratievolle momenten. Ik merk dat ik langzamerhand zaken anders aan het aanpakken ben. Dat bevalt me goed! Tuurlijk is het met vallen en opstaan en het is goed om af en toe de herhaling op te zoeken. Daarom vandaag maar eens in de agenda gedoken om tijd te reserveren voor een beetje "mijn tijd". Ik ga er vanuit dat dit een mooi vervolg gaat worden op de ingezette start bij de School of Inspiration.

Joost van Berkum

Er zijn 3 zaken die mij heel erg hebben aangesproken tijdens onze samenwerking: de duidelijke communicatie, de praktische oplossingen en de snelheid van realisatie.

Joline Luitjens

De School of InspirationI weet als geen ander kennis te vertalen naar praktische en concrete handvatten die de deelnemers nog lang na de training gebruiken. Bij alle klanten waar ik de School of Inspiration inzet overtreft deze mijn verwachtingen. Ze blinken uit in contact en verbinding met deelnemers. Door scherpe analyse weten ze bij iedereen de juiste snaar te raken en gaan deelnemers naar huis met de juiste tips.
De School of Inspiration maakt leren weer leuk! Ik kijk uit naar nog meer fijne samenwerkingen.

Rebecca Humphrey

Dankzij de School of Inspiration ontdek ik steeds meer over mijzelf. Wat mijn kracht is maar ook wat mijn valkuilen zijn zowel thuis als zakelijk. Ik haal veel uit deze levenslessen maar ook uit de interactie met mijn medestudenten. Het maakt me een ‘rijker’ mens.

Annemiek van der Kleijn

Ik ben naar de class: "lichter leven, minder stress" van de school of inspiration geweest. Tijdens de class heb ik handige tricks geleerd welke ik in het dagelijkse leven makkelijk kan toepassen. Naast dat er een hele fijne sfeer hing was het heel fijn om "lotgenoten" te spreken. Je merkte echt dat er die avond absoluut geen drempel was, iedereen was op z'n gemak en vertelde zonder gêne waar hij of zij mee zat. Ik heb het als een erg waardevolle class ervaren én heb mij alweer ingeschreven voor een nieuwe class.

Karen Grouvee

Super goede opzet. Die 2,5 uur zitten vol met inspiratie en eye-openers. Je krijgt inzicht, maar ook concrete tips waar je iets aan hebt. Fijn ook dat de ruimte zo gezellig is. Super blij met mijn jaarkaart!

Arjan Bloemendaal

Ik heb meerdere classes van de School of Inspiration gevolgd en dit heeft mij steeds meer inzicht over mezelf en over anderen gegeven. Dank daarvoor. Ik merk dat ik hierdoor verander en zaken anders ga aanpakken. Ik haal veel uit deze classes en wil er zeker nog een aantal meer volgen.

Leonie Maathuis

Ik kan je melden dat de workshop Rust in je Hoofd zeker de moeite waard was. Leuke sfeer, goeie tips en een inspirerende coach. Ik kwam er tevreden vandaan en slaap beter! Aanrader voor wie wat meer rust in zijn/haar hoofd wil

Anoniem

De training was geweldig; ik heb handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan. Sterker nog, ik sta te trappelen!! Heb ook al een eerste opzetje. Ik geloof helaas niet zo in baby steps, ben meer van de integrale aanpak. En die hamsters, die ga ik liefdevol wegjagen.

Germa Tilmans

Bij de school of inspiration heb ik de classes Boost je zelfvertrouwen en Succesvol mislukken gevolgd. De classes geven een mooi inzicht hoe verwachtingen over jezelf en verwachtingen vanuit en naar de omgeving (in)werken op je gevoel.
Mij werd een spiegel voorgehouden. Nu weer zelf aanzet om de opgedane kennis te borgen door te doen! Kortom: Prettige laagdrempelige classes om te volgen weer ingeschreven voor een volgende class!

Anoniem

Ik vond het een heel boeiende en praktische workshop en de manier waarop je dit aanbiedt is prettig. Veel dingen pas ik (onbewust) al toe, maar er waren toch meerdere opfrismomenten en nieuwe inzichten. De volgende dag deed zich al een situatie voor waarin ik bewust heb beïnvloed richting plezier. Heel mooi!

Bea van Munster

Onze collega’s zijn al overspoeld met info en tips die we van jullie hebben gekregen. En... we zijn druk aan het uitproberen: het meeveren en in de coulissen zetten of parkeren gaat ons al een stuk beter af... én het werkt!!!!
Het wordt echt dé uitspraak van het moment: zet het even in de coulissen :-)

Hetty ten Heggeler