Happy sunday

Hoe is het met jou vandaag? Met mij is het top! Afgelopen weekend was de ideale zondag en heb er elke minuut van genoten. Ken je dat gevoel dat je wakker word en dat je dan beseft: ik hoef he-le-maal niks vandaag!!! Jeetje wat is dat lekker wakker worden zeg. Lekker relaxt m’n huispakkie aan. Heerlijk kopje koffie gemaakt met een boterham met roomboter en enorm veel Nutella. Lees: wahalla! En ja, dat mag op zondag. Niet dat ik dat op andere dagen niet doe – heel veel nutella op brood – maar op zondag MAG het ook echt dus is het nog lekkerder.

 

En toen…je raadt het vast al: met een boek op de bank. Jippie! Het plan van je verlangen ben ik in begonnen. Aanrader. Leest lekker weg. Inspirerend. En maakt dat je zin hebt om aan de slag te gaan. Nou ja, bijna dan. Morgen. Niet deze lui-lekker-zondag. Vandaag houden we het bij alleen lezen 🙂

 

En weet je wat nou zo gek is? Op het moment dat ik niks hoef ga ik tussendoor ineens even de was doen. M’n bed verschonen. Direct maar even de vuilnis weggewerkt. En heb mezelf zelfs nog betrapt met een stofzuiger in de hand! En ik vond het niet eens erg #topdag #opgeruimd

 

Na een huis-schoonmaak vond ik dat ikzelf ook wel een ‘schoonmaak’ had verdiend. Dus alle tubes en potjes uit de kast van haarmaskers, scrubcreme, bodyscrub, overheerlijk douchegel met als finishing touch een heerlijk maskertje. Uiteraard eentje om de huid te ontspannen. Je zou er bijna staand bij in slaap vallen zoooooo relaxt voelde ik me ondertussen.

 

Aangekleed en wel keek ik op de klok en zag ik dat het al wel half drie was geworden. Dat kan ook niet anders met het zondag-tempo van mij. Die is errug langzaam. Zie een slak voor je, dan zie je mijn zondag-snelheid. Alhoewel snelheid in deze context eigenlijk beetje gek woord is….

 

Anyway, half drie. Sneakers aan en naar de stad gewandeld. In het zonnetje!!! Had ik al gezegd dat het een topdag was? Wat lekker zo’n winterzonnetje. Echt genieten. En na mijzelf op een XL cappucino te hebben getrakteerd ben ik in het park gaan zitten. In de zon. Met boek. En met mijn hondje Mickey uiteraard. Die zich uitstekend heeft vermaakt met alle kindjes daar. Echt een lieverd. En voor mij voelde het alsof ik in Central Park was met m’n boekje, rugtas, zonnetje en alle tijd van de wereld. Wie maakt mij wat?

 

Als aflsuiting ben ik nog even een cafeetje in gedoken. Bij zo’n dag hoort toch zekers een lekker glaasje wijn. Bruschetta erbij. Koken doen we niet op de niks-hoeft-alles-mag-zondag. Sommigen denken dat ik zielig ben dat ik daar alleen aan een tafeltje zit, maar echt niks is minder waar. Zou pas zielig zijn als ik daar met iemand zit! Moet je nog kletsen ook! Zoooo geen zin in…. Laat mij maar lekker een dagje in mijn eigen bubbel. Toevallig kan ik dat heel erg goed. En ik geloof er ook echt in dat zulke dagen soms goed zijn. Nuttig zelfs. Afdraaien van alle gedoe van de week. Even niks. Alleen maar ‘niks’ zodat je weer energie kan laden die je door de week weer nodig hebt. Heb dus een serieuze ‘investering’ gedaan deze zondag!

 

Wat heb jij soms nodig om op te laden? Om energie te krijgen? Zorg ervoor dat je dat met enige regelmaat aan jezelf geeft. Je krijgt het niet zomaar namelijk. Kies ervoor. Doe het gewoon. Hoe ongewoon het misschien ook is. Enjoy!

 • 9 januari 2023 door Judith JUULZ Magazine 1.0 is gelanceerd…!!!
  Het is zover... Maar liefst 14 maanden later nadat ik de eerste letter op papier heb gezet is JUULZ Magazine 1.0 met Inspiratie over Inspiratie van...
  lees meer
 • 10 mei 2022 door Judith Maak er een (concrete) gewoonte van!
  Plezier en succesvol werken. Hoe werkt dat? Dat is waar ik elke week mee bezig ben. Want wat is daarvoor nodig? Nu las ik laatst iets interessants....
  lees meer
 • 4 april 2022 door Judith Slapen. Sliep. Lekker geslapen!
  Er kwam een vrouw bij de dokter. Ik was dat. Ik had eigenlijk geen klachten, maar ook weer wel. Ik had geen pijn of fysieke ellende of gekke bultjes...
  lees meer