Rijkdom & Wisdom

Wil je rijk worden? Wil je van betekenis zijn? Wil jij het verschil maken? Wil jij aanzien of gezien worden? Wil je naam en faam? Wil je big business? Dat kan. Dat mag. Ambieer. Ga er voor. Maar….maak het niet tot je doel. Dit zijn namelijk uitkomsten. Gevolgen. Of een positieve bijkomstigheid. Het begin ligt op een ander niveau. Het begint ligt namelijk binnenin. In jou. Investeer eerst in jezelf. Van daaruit kun je gaan groeien en naar buiten optreden. Succesvol zijn in wat jij ambieert. Van binnen naar buiten. Leg daar – binnen in jou – je doel.

 

De rijkdom van Warren Buffet
Even een voorbeeld: Warren Buffet. Ken je hem? Warren Edward Buffett is een Amerikaans zakenman en investeerder. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld met in 2018 een geschat vermogen van 81,5 miljard dollar (2018).

Als klein kind was hij geobsedeerd door cijfers. Van zijn tante kreeg hij een encyclopedie en hij leerde alle relevante gegevens uit zijn hoofd. Hij vond het prettig om te lezen en bracht veel dagen in het kantoor van zijn vader om zijn boeken te lezen. Een van deze boeken was ‘A 1000 ways to make a 1000 dollars’. Het boek bevatte 1000 manieren om geld te verdienen en weldra voerde hij veel van deze ideeën uit. 

 

Kennis en wijsheid
En wat blijkt nu? Hij leest nog steeds heel veel. Denkt veel na. Heeft een lege agenda om op zijn kantoor te zijn. Te lezen, te leren, te ontwikkelen. Kennis te vergaren. Wijsheid in te zien. Zijn creatieve brein ruimte te geven. Tijd, ruimte en rust voor kennis en wijsheid zijn de sleutels tot zijn rijkdom. Dáár ligt zijn succes. Best boeiend he?!

Kennis en wijsheid dus. Zorgen dat dat groeit in jou. En dat is waar de School of Inspiration aan wil bijdragen. Aan jouw geestelijke verrijking. Voeding voor je brein. Kennis en diepgang. Levenswijsheid. Denken en overdenken. Reflectie. Ontrafelen. Begrijpen. Dat is waar het bij ons om gaat. Maak dat ook jouw belangrijkste doel. Investeer in jezelf. 

 

De metafoor van de 3 kommetjes
Visualiseer drie kommetjes. Een kleine, een middel en een grote, Zet deze op elkaar met de kleine bovenop. Deze kleine kom ben jij. Als je deze vult en vult met water (lees kennis en wijsheid) dan stroomt dit kommetje op een gegeven moment over. Wat jij ondertussen in overvloed hebt door je persoonlijke groei kan je geven aan je omgeving. Aan familie. Vrienden. Kennissen. Collega’s. Klanten. Blijf investeren in jezelf en ook de tweede kom stroomt voller en voller. Je betekenis en impact groeit. Totdat ook die kom gaat overstromen. Door jouw persoonlijke groei. En zo gaat de derde kom langzaam vol stromen, de kom van de buitenwereld. Het aanzien. De rijkdom. Je naam en faam naar buiten toe. Een uitkomst van de investering in jezelf. Prachtig he?! 

 

Hoe dan?
Er is niet 1 recept om te groeien in kennis en wijsheid. Gelukkig maar. Je kan op zo veel manieren jezelf ontwikkelen. Vraag is wat past bij jou? Lees boeken die je interesseren. Of een luisterboek. Tijdschriften. Kijk informatieve filmpjes. Ga in gesprek met mensen. Luister. Doe eens een interview met iemand die je boeit. Ga eens naar een cursus. Naar theater. Luister muziek. Doe niks. Schrijf je verhaal in boekjes. Mediteer. Ga wandelen. Ontmoet nieuwe mensen. Reis naar een andere omgeving en verwonder je. Observeer. Neem waar. Laat je coachen. Zoek een mentor. Ga lunchen met een collega en bespreek een levensthema. Stel jezelf vragen. Doe iets buiten je comfort zone.

Ontdek. Ervaar. En vraag je bij alles af: wat vind ik ervan? Wat doet het met mij? Wat kan ik hiermee? Wat betekent dat voor mij? Ga eens een uurtje uit het raam kijken om gewoon na te denken. Niks doen. En nog een laatste tip…. kom zo af en toe eens naar een inspiratie-class van de SOI. Als we er toch zijn, waarom dan geen gebruik van maken?!

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer