Relaxed omgaan met je collega

Wie heeft ze niet….lastige collega’s. Van die zeurders. Doordrammers. Laatkomers. Dominant bepalende managers. Zij die altijd wat te mekkeren hebben. Muggenzifters. Luie donders. Kattekoppen. Komt je al iets bekend voor? Ook jij irriteert je vast weleens flink aan een of meer collega’s. Nou, ik ook! En ik zal geen namen noemen hoor (ze staat als tweede op de pagina ‘over ons’).

 

Heel irritant
Waar ik van de hoofdlijnen ben, is zij van de details. En dan heb ik het niet over even aandacht voor een belangrijk detail. Nee, dan bedoel ik de diepte in als 12 meter onder de grond, terwijl ik nog hoog in de lucht zweef. Allemaal details die nog lang niet aan de orde zijn. Op dat moment – geloof mij – totaal niet interessant. Zonde van mijn tijd. Althans, dat vind ik dan. Zijn we aanvullend? Jazeker. Is het irritant? Echt wel. Voor wie? Voor ons allebei!

 

Miss Perfect
En ik? Ik ben perfect natuurlijk. Kom nooit te laat (heel soms dan). Haal altijd koffie voor iedereen (als ik eraan denk). Kom al mijn afspraken na (althans, die ik belangrijk genoeg vind). En ben alleen betweterig als ik het beter weet. Perfect dus. Aan mij ligt het dus zeker niet.  

 

Fun in je werk en je leven
Maar goed, mijn perfectie brengt nog geen oplossing voor de irritatie. We willen allebei namelijk graag vooral een leuke werkdag. En als ik ’s avonds naar huis ga is het mijn bedoeling opgewekt de deur uit te stappen. En we willen voorlopig ook nog wel even met elkaar samenwerken, want geen van ons is van plan binnenkort wat anders te gaan doen. Dus die irritatie kunnen we er eigenlijk niet bij gebruiken. Kortom, daar hebben we wat te doen. Ontdekken hoe we relaxed kunnen omgaan met die lastige kanten in elkaar.

 

Relax!!!
Goed nieuws: daar gaat deze inspiratie-class over. Want dat ‘probleem’ wat wij hebben moeten meer mensen hebben dacht wij. En is het niet met een collega, dan is het wel met iemand uit de buurt. Van de sport. En waarschijnlijk ken je ook wel iemand uit de familie die je echt een lastig type vindt. Wil je daar graag minder of zelfs geen last van hebben kom dan ook naar de class ‘Relaxed omgaan met lastige mensen’. En het werkt, Anouk en mij is het ook gelukt!

 

Inspiratie class –  relaxed omgaan met lastige types  
Wil je meer weten over deze inspiratie class? K
om dan op woensdag 11 september 2019 om 16.00 naar de School of Inspiration. Je krijgt dan meer kennis over de verschillende lastige types die er zijn en hoe hier mee om te gaan. Ook gaan we in gesprek met elkaar over dit thema, voor nog meer inspiratie. Schrijf je nu in.

 

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer