QUOTE | Keuzevrijheid

Hahaha. Wahhaaahhaha! Echt zoooo waar! Voor mij dan. Little moments of happiness als ik ’s avonds naar bed ga en geen wekker hoef te zetten. Zo fijn. Zo simpel kan het soms zijn he?!

Het komt zelfs voor dat als ik een ochtend wel een wekker nodig heb, dat als dat ding dan afgaat – en ik eerst heel hard roep ‘neehee, nu nog niet….!’ – ik daarna ga rekenen. Hoeveel dagen nog dat het weer geen-wekker-dag is?? Ohhhh nog maar 2 dagen! En dan vertel ik mijzelf dat het over 2 nachtjes weer feest is. En dan word ik enorm blij van dat vooruitzicht. Wekkerloosheid is voor mij serieus een grote fun-factor. En vanochtend deze dinsdag was er weer een dag dat ik geen wekker hoefde te zetten. Jeuhjjj!

Geen wekker hoeven zetten voelt voor mij als keuzevrijheid. Als iets waar ik echt blij van word. En dat weet ik en daarom heb ik de afgelopen jaren steeds meer mijn werk daar naar ingericht. En dat is ondertussen best goed gelukt vind ik zelf. Blij mee!

Ik ken ook mensen die dat helemaal niet zo hebben. Die vinden dat prima zo’n wekker. Maar die hebben wel weer wat anders wat hen blij maakt. Bijvoorbeeld in de natuur kunnen werken. Of internationaal mogen reizen. Of een avond kunnen werken. Of laatst een vriendin die de 4-urige werkdag eens uit wilde proberen voor meer balans.

Wat is voor jou kenmerkend dat je blij maakt? Doe je dat al? Kan je dat (meer) doen? Zijn er creatieve mogelijkheden om daarin een beetje meer te bewegen richting jouw ideale situatie? Bedenk wat die fun-factor is voor jou, onderzoek de mogelijkheden en werk met je creativiteit (en parkeer je schuldgevoel even en ook de kan-niet gedachten). Ga ook het gesprek hierover eens aan met andere mensen. Naast dat dat leuk is zal je ervaren dat er meer mogelijk is dan je nu nog denkt. Have fun!

 

 

BewarenBewaren

 • 27 januari 2022 door Judith Plezier en succes in je werk(dag) met GRIP op je werk
  Wat ik al jaren ontzettend boeiend en interessant vind is de vraag: ‘wat maakt dat je zowel plezier alsook succes hebt in je werk en werkdag?’....
  lees meer
 • 12 april 2021 door Judith Zonder aarzeling durf ik dit te delen…
  Vorige week had ik al iets nieuws door op maandag te mailen. Deze week weer iets nieuws: een link/bijlage! Gekkigheid, ga echt helemaal...
  lees meer
 • 3 maart 2021 door Judith Maandag 1 maart – hoe ziet jouw maand eruit?
  Verrassing! Een verhaaltje van mij voor jou op maandag. Dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Waarom deze uitzondering? Omdat het dus maandag...
  lees meer