QUOTE | Keuzevrijheid

Hahaha. Wahhaaahhaha! Echt zoooo waar! Voor mij dan. Little moments of happiness als ik ’s avonds naar bed ga en geen wekker hoef te zetten. Zo fijn. Zo simpel kan het soms zijn he?!

Het komt zelfs voor dat als ik een ochtend wel een wekker nodig heb, dat als dat ding dan afgaat – en ik eerst heel hard roep ‘neehee, nu nog niet….!’ – ik daarna ga rekenen. Hoeveel dagen nog dat het weer geen-wekker-dag is?? Ohhhh nog maar 2 dagen! En dan vertel ik mijzelf dat het over 2 nachtjes weer feest is. En dan word ik enorm blij van dat vooruitzicht. Wekkerloosheid is voor mij serieus een grote fun-factor. En vanochtend deze dinsdag was er weer een dag dat ik geen wekker hoefde te zetten. Jeuhjjj!

Geen wekker hoeven zetten voelt voor mij als keuzevrijheid. Als iets waar ik echt blij van word. En dat weet ik en daarom heb ik de afgelopen jaren steeds meer mijn werk daar naar ingericht. En dat is ondertussen best goed gelukt vind ik zelf. Blij mee!

Ik ken ook mensen die dat helemaal niet zo hebben. Die vinden dat prima zo’n wekker. Maar die hebben wel weer wat anders wat hen blij maakt. Bijvoorbeeld in de natuur kunnen werken. Of internationaal mogen reizen. Of een avond kunnen werken. Of laatst een vriendin die de 4-urige werkdag eens uit wilde proberen voor meer balans.

Wat is voor jou kenmerkend dat je blij maakt? Doe je dat al? Kan je dat (meer) doen? Zijn er creatieve mogelijkheden om daarin een beetje meer te bewegen richting jouw ideale situatie? Bedenk wat die fun-factor is voor jou, onderzoek de mogelijkheden en werk met je creativiteit (en parkeer je schuldgevoel even en ook de kan-niet gedachten). Ga ook het gesprek hierover eens aan met andere mensen. Naast dat dat leuk is zal je ervaren dat er meer mogelijk is dan je nu nog denkt. Have fun!

 

 

BewarenBewaren

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer