Met het vallen van de blaadjes…

…. begint ook alles op a’n plek te vallen.

Druk met van alles. Tegelijk ook nog eens. In de beginnende afronding van 2020. In de frisse opstart naar 2021. Van alles door elkaar. Veel ook! Het zal wel bij de natuurlijke beweging van dit moment horen.

Aan de ene kant vallen de bladeren al van de bomen en op een andere plek komen nog weer bloemen uit de knop.

Het wordt eerder donker en toch is het nog licht.

De herfst lijkt langzaam onze kant weer op te komen. En dan is daar ineens weer volop de zon!

Een overgangsfase dus. Nog wiebelend. Nog weifelend. De zomer nog niet echt afgesloten en de herfst zet nog niet echt door. Het is van alles tegelijk. Niks echt klaar. Niks echt nieuw. Hoe herkenbaar voor mijn toestand van dit moment! Het zal dus wel even bij deze tijd horen #ofzoiets

Als je vaker wat van mij leest dan weet je dat ik mijn ervaringen deel ‘while I’m going through it’. Dus niet zozeer hosanna-met-mij-gaat-het-fantastisch verhalen. Ben ik ook redelijk allergisch voor moet ik bekennen. Meer deel ik van wat ik in dit moment mee maak. Mijn ervaringen. Wat ik nu doorleef. Al dan niet meer of minder fantastisch.

Waarom? Omdat ik denk dat ik niet de enige ben met die ervaring in dat moment. Ik bedoel, in jouw tuin vallen ook de bladeren van de bomen en op een andere plek komen nog weer bloemen uit de knop. Ook bij jou wordt het eerder donker en toch is het nog licht. Ook jij herkent vast dat de zomer nog nasputtert en de herfst al trekt…

Ervaar jij dan ook dat het nu even heel veel van alles tegelijk is? Veel verschillende aandachtsgebieden die tegelijk opspelen NU. Dat met het vallen van de blaadjes van de bomen ook in jouw leven van alles op z’n plek lijkt te vallen. En dan niet 1 of 2 blaadjes. Nee hoor, direct alle blad zo voor je voeten?

Zal ik je even beeld geven bij wat er allemaal door mijn hoofd tolt? Komt ie….

>> Concept School of Inspiration herpositioneren. Website upgrade op basis van ‘brand story’. Lezen over brand story. Online workshops volgen van David Miller.

>> Nieuw concept in een nieuwe samenwerking opstarten. Eerste verkenning aftasten.

>> Met Arjan gezamenlijk project bedenken en opzetten #wereldreis #digitalnomads

>> Schrijven. Meer schrijven. Hoe geld te verdienen met schrijven? ….. Ook: op zoek naar schrijf-cursus.

>> Inwerken bij een nieuw bijbaantje meewerken in een webshop #herberttextile.de

>> Financiën op orde. Financieel plan 2021. Aangifte 2019 afronden. (Als je goed leest zijn dit alleen al 3 verschillende aandachtsgebieden.)

>> Opdracht training teameffectiviteit voorbereiden. Theorie Lenceoni er nog eens bij pakken. Boek nogmaals screenen. Filmpjes kijken voor nieuwe inspiratie. Erg interessant overigens.

>> Opdracht training in het Westland volgende week inlezen en voorbereiden.

>> Hoe het leuk te hebben en houden met 2 tieners en een peuter in huis. Lees: zelfonderzoek en reflectie over rol en verwachtingen. Gaat niet alleen maar vanzelf…

>> Vriendinnen contacten en afspreken. Belangrijk! En vooral ook leuk. Alert op blijven.

>> Familie relaties versterken. Zo waardevol. Maar ook zo snel op de achtergrond.

>> Persoonlijke ontwikkelingsplan 2021. Uitwerken ‘leef je mooiste leven’. Ook samen in optrekken met Arjan. En wil ook wel graag nog verdiepen in synchroniciteit. Trekt enorm mijn aandacht.

>> Na fit zijn (gelukt!) nu fit blijven. Gaat niet vanzelf. Blijft aandacht nodig hebben. Alleen al voor het bedenken van de gezonde maaltijden met wekelijks boodschappenlijstjes. En tijd maken om te bewegen (sporten wil ik het niet noemen ;-))

>> Oh ja, moet ook nog het kantoorpand voor 1 oktober opleveren. Huur opgezegd, was ik toch bijna vergeten!. Dus dat betekent uitruimen. Spullen op marktplaats. Schilderen. Naar de stort. En nog een keer naar de stort. En nog een keer…pppfff….

>> Kast uitruimen. Verder met minder spullen. Winterkleding op Vinted aanbieden. Nu is het daar de tijd voor!

>> Allerlaatste huis-project afronden: voor- en zijtuin aanleggen. Hoe fijn zou dat zijn als het klaar is (voor de winter)!

>> Zorgen voor (nieuw) business aankomend kwartaal. Marketing, sales en acquisitie. Lijkt klein. Is groots! Mezelf aan het werk houden. Corona maakt het niet makkelijker… Serieus puntje van aandacht.

>> En dan wil ik ook nog liefde brengen en plezier hebben thuis. Voor en met elkaar samenzijn! En wa nieuwe decoratie zou ook verfrissend zijn.

>> Heb ik ook echt wel tijd nodig voor ontspanning. Voor niks doen. Freewheelen.

>> En eeuuhh…ben ik ook graag echt even helemaal alleen en op mezelf.

>> En laat ik koken niet vergeten. Love to cook 🙂

 

Heb ik niet overdreven he. Dat het even heel veel van alles tegelijk is. Misschien en best waarschijnlijk heb jij op dit moment ook wel zoveel aandachtsgebieden die je bezighouden. En dan…

… dan is het maandag ochtend 9.02uur. Nieuwe week, nieuwe kansen. Zittend aan een tafeltje bij Bagels & Beans. Met een grote cappuccino #favoriet. Laptop erbij. Mickey uiteraard mee (mijn (eigenwijze) hond). En dan wat nu? Waar te beginnen? Als ik niet oppas doe ik alles en niks tegelijk. Vlieg ik van links naar rechts. Ik weet dat als ik niet oplet ik me overweldig voel en niks van wat dan ook terecht komt. Ook ervaring mee. Voelt heel teleurstellend kan ik je vertellen. Wel druk. Niks presteren.

Maar ik heb ook een positieve ervaring. Ja, ja! Want wat voor mij goed werkt is de dag beginnen met eerst het hele speelveld in kaart brengen. En dan keuzes maken. Eerst denk-werk dus. Daarna pas te gaan doen. Ik bedenk en beslis de 3 dingen die ik die dag voor elkaar ga maken. TOP 3. Niet minder. Meer mag, maar hoeft niet.

Tot slot bepaal ik ook welke voornemens ik deze week in ieder geval niet ga doen. Dat wordt dan voor volgende week een nieuw beslismoment. Deze week komt er dus niks op Vinted. Dat lukt even niet nu. Zien we volgende week wel weer verder. Meer kennis van synchroniciteit wordt ‘m ook niet deze week.

Zoals je dus al hebt kunnen opmerken is ‘schrijven’ op een dag in de TOP 3 terecht gekomen. Tadah! Hier is dan deze column. Past namelijk bij ‘mijn mooiste leven’ en voldoet aan de slogan in mijn bullet journal:

‘the choices of today are they matching with the situation I want to be in in the future’ 

Dat is een hele waardevolle, wat jij?! Die helpt mij écht voor focus en keuzes maken. Mocht je je nou in het eerste deel helemaal niet herkent hebben, dan is deze slogan misschien toch nog een uitsmijter waar je jouw week nog waardevoller mee kan maken. Toi, toi!

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer