STOP! Nieuwe maand: hoe ziet die eruit?

Verrassing! Een verhaaltje van mij voor jou op maandag. Dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Waarom deze uitzondering?

Omdat het dus maandag is.
Omdat het vandaag maandag 1 maart is.
Omdat het daarmee de start van een nieuwe maand is.
Omdat het daardoor nog 1 maand is tot de afsluiting van kwartaal 1 van dit nieuwe jaar.

Daarom dus. Hier in huis hebben we al een fles champagne klaar liggen om te proosten. Op 1 april. Een toost op het eerste kwartaal. En dat brengt de vraag: waarop proosten dan? En de daarop volgende vraag: wat kan ik deze maand nog doen en bijdragen om dat proostmoment nog meer waarde te geven? Vind ik fijne vragen om de eerste van de maand mee te starten.

En daarom dus deze mail. Om deze vragen samen met jou te delen. Even een momentje pakken voor de vraag: waar wil ik dat deze maand over gaat? Wat maakt het proosten van waarde?

Het eerste waar ik dan aan denk is ‘liefde’. Klinkt vast saai of afgezaagd. Heb je weer zo’n ‘alles-is-liefde’ type. Yep, ben ik dus. Waarom? Omdat als de liefde stroomt, als de relatie werkt, als ik de liefde voel …. dan gaat alles makkelijker heb ik gemerkt. Gedoe met elkaar? Dan werkt dat in allerlei levensgebieden door. Hebben we het liefdevol en fijn? Dan werkt dat óók in allerlei levensgebieden door. Alle verkramping verzacht makkelijker als je het samen fijn hebt.

Kortom, investeren dus! Komende maand. In aandacht voor elkaar ondanks dat de tijd zich snel en makkelijk vult met heel veel andere doe-dingen en activiteiten en werk. Dan is er zo weer een week voorbij zonder even echt met elkaar de taal van de liefde te hebben gesproken. En dat is zo’n mooie taal! Ik doe het er goed op. Daar wil ik straks graag op proosten: cheers op het fijn hebben met elkaar, op delen van liefde.

Dan de fun-factor. Vind ik ook het proosten waard. Van heel veel dingen doen naar heel veel dingen doen met plezier. Klein verschil, grote impact. Deze week nog weer mooie ‘les’ in geleerd. Ik neem je mee naar onze voortuin.

Die zouden we gaan aanpakken. Met het inzetten van 320 (!) plantjes. Veel dus. En met het voornemen van veel en snel en voor elkaar maken stapte ik de tuin in. Mijn man stapte anders de tuin in. Hij dacht gezellig een dagje samen met mijn schatje in de tuin werken. Een mooie dag van maken. Plezier hebben. Ouwehoeren. Samen de plantjes poten.

Dus ik kreeg een schepje voor het kuiltje en een emmer water voor het wateren van de bodem. Hij pakte het plantje en stopte deze toe in de grond van onze voortuin. Elk plantje samen. Zittend naast elkaar. Al kletsend over van alles. Heel relaxt. Super gezellig. Heerlijke dag. Hebben zelfs de plantjes welkom geheten in onze tuin en ze een fijn nieuwe plekje gewenst. En ook vooraf alvast vergiffenis gevraagd voor als het wateren straks in de zomer een keer gaan vergeten. Gaat vast gebeuren namelijk.

Ging het efficiënt? Echt niet! Mijn manier was echt veel sneller geweest ;-). Hadden we een leuke dag? Ja! Enorm. Echt een dag met een plus op de fun-factor. Maakte wel dat we ’s avonds om 19.30 onder het licht van de koplappen van de auto nog de laatste plantjes aan het poten waren hahaha.

De fun-factor. Die maakt het verschil. En niet de snelheid-factor. Voor mij dan. Ik wil proosten op het hebben van plezier en pleziertjes. Van dingen doen naar dingen doen met plezier. Het ligt zo dichtbij elkaar en als je er niet op let ook weer zo ver van elkaar af. Door hier voor mezelf weer even scherp op te zijn deze maandag 1 maart is de kans groter dat ik hier eind van de maand daadwerkelijk ook op kan proosten.

En dan tot slot ook – kan voor mij niet ontbreken voor een goede proost – is werk. Dat ook het werkt stroomt. Dat ik op 1 april een agenda voor mij zie met mooie trajecten waarin ik van betekenis kan zijn. Dat ik mag werken voor klanten op basis van samenwerken. Dat ik met mijn inzet een bijdrage kan leveren in het werkplezier van medewerkers. Om uit je werk en je werkdagen het beste eruit te halen. Wat dan het beste is? Wat mij betreft ligt dat in de combinatie van plezier & succes. Het gevoel grip te hebben. Voldoening. Overzicht. Het wegnemen van de onrust. Stress. Niet langer dat opgejaagde gevoel. Dat ik kan bijdragen dat de uren die je elke week aan je werk besteed niet resulteren in drukte en stress, maar bijdragen aan plezier en voldoening. Door hierin de juiste keuzes te maken. Daar inzicht in te geven, te inspireren. En en praktische (werk)gewoonten aan te reiken. Die écht het verschil maken.

Voor mijn werk geldt: in kwartaal 2 met mooie opdrachten aan het werk = zaaien in kwartaal 1. Als ik nu niet de juiste aandacht heb, dan kom ik dat straks tegen. En dat wil ik niet! Ik wil heel graag 1 april proosten op een aankomend kwartaal waarin ik weer het werk kan en mag doen – vanuit een fijne samenwerking – om medewerkers te inspireren met inzichten en praktische (werk)gewoonten. Hierin mogen en kunnen werken met werkgevers en medewerkers is ‘een kers op het toostmoment’ 🙂

Als ik op deze drie – voor mij – belangrijke ervaringen kan proosten dan: WOW! Dan ben ik een happy woman met een glas champagne in de hand.

Wat ik daarvoor moet doen? Niet eens zo heel veel… Alles begint met intentie. Elke dag met deze 3 intenties de dag starten. En dan gaat het ‘gewoon’ gebeuren. Dan zit de juiste energie erop. De gerichte aandacht. En dan is het er al. Ben ik van overtuigd en heb er alle vertrouwen in. Jij ook?

Heb jij ondertussen al scherp waar het voor jou deze maand over zou moeten gaan? Wat maakt het voor jou een waardevolle maand? Maak er wat van! Heb ooit eens iemand horen zeggen ‘het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Die schoot mij hier even te binnen dus deel ik met je. Heeft mij al vaak geholpen om betere keuzes te maken. Tot slot nog een champagne tip: Moet & Chandon Nectar Imperial. Cheers daling xxx…

————–

Waarom deze inspiratie-mail

Ik schrijf met enige regelmaat over mijn zoektocht en ervaringen die mogelijk inspiratie kunnen brengen voor jouw werk en leven. Dat is wat ik op deze wijze op mijn manier zou willen betekenen. Met tips, inspiratie en ervaringen die je mogelijk kunnen ondersteunen, versterken of inspireren. Niet meer. Niet minder. Ik schrijfplezier, jij hopelijk leesplezier 🙂

 • 7 december 2023 door Judith Een initiatief van de directie van Thuis B.V.
  Ik ben lid van de eetclub ‘koken zonder sterren’. Klinkt heel erg laagdrempelig. Kan je vertellen, is het ook. Naast de voorwaarde dat het...
  lees meer
 • 16 november 2023 door Judith Dit is echt BIZAR simpel om meer gedaan te krijgen 
  Benieuwd wat je daarvoor hebt te doen?   Dat is 1 ding: formuleer je intenties SPECIFIEK. Niet meer. Niet minder.   Wat er dan...
  lees meer
 • 13 november 2023 door Judith Gratis. Ik houd ervan. Vooral van ‘gratis geld’…
    Al vanaf het moment dat ik enigszins begrip kreeg van de waarde van geld, houd ik van ‘gratis...
  lees meer