Inspiratie. Studiedag. Vitaliteit. [intro]

Studiedag. Onderwijs. Vitaliteit.
Een studiedag in het onderwijs kost veel tijd. Zowel in de voorbereiding alsook een hele dag uitplannen van alle medewerkers. Kostbare tijd! Herkenbaar?

Een studiedag in het onderwijs kost ook veel geld. De locatie. De inhuur. De materialen. De lunch. Herken je vast ook…

Maar een studiedag in het onderwijs biedt ook heel veel potentie! Voor de ontwikkeling in je vak. Voor je persoonlijke groei. Voor verbinding en verbondenheid. Voor inspiratie en werkplezier. Een dag met potentiële waarde!

Maar hier past een kleine kanttekening, want wat wij zien is dat een studiedag veelal is gericht op het vakgebied. Het vak als docent, de inhoudelijke vakspecialismen dan wel het vergoten van de kennis en vaardigheden om de leereffectiviteit van studenten te vergroten. Of het gaat die dag om de onderwijsvisie en de vertaling daarvan. Kortom, de inhoud. Prima insteek. Alleen niet een volledige insteek wat ons betreft….

Kies voor een optimale studiedag
Kies óók voor aandacht voor ‘de persoon achter de functie’. Zodat je de medewerker persoonlijk raakt voor vitaliteit, veerkracht en weerbaarheid.

Waarom?

>> zodat de docent/medewerkers ook de juiste energie heeft
om al zijn kennis en vaardigheden over te kunnen brengen <<

Daarom dus!

Persoonlijke aandacht en vitaliteit
Omdat als de medewerker goed in zijn/haar vel zit dat voor 30% bijdraagt aan productiviteit. Naast werkplezier uiteraard. Kies daarom altijd voor een combinatie met ook aandacht voor de mens achter de functie en biedt mogelijkheden gericht op vitaliteit. Zowel mentaal. Emotioneel. Alsook fysiek.

Energie en energiek als effect-versneller
Sterk in je kracht staan. Focus hebben. Helder kunnen nadenken. Emotie regulatie. Authenticiteit. De positieve energie om in te springen op lastigheden en strubbelingen. Werkplezier in plaats van werkdruk. Vitaal krachtig om maximaal tot je recht te komen in je functie en je vak. Dat is waarin wij van betekenis kunnen zijn.

Klinkt dit interessant? Nieuwsgierig?

Koffie!
Neem contact met ons op dan komen we bij jullie langs. Brengen wij onze inspiratie en creativiteit mee voor de organisatie van jullie optimale studiedag. Kunnen wij onze expertise delen en jullie je voorbereiding makkelijker en effectiever organiseren. Bel Judith op 06-14237007 of mail mij: judith@schoolofinspiration.nl.

Groetjes Sandra en Judith

 

 • 27 augustus 2023 door Judith Meer dan een duwtje in de rug…
  De zomervakantie zit er op volgens de vakantiekalender. Het werkende leven is weer begonnen. En zo ook mijn schrijversleven. Ben er weer! Althans,...
  lees meer
 • 15 maart 2023 door Judith QUOTE | Een nieuwe dag
  Each morning we are born again. What we do today is what matters most. ~ Buddha   Goedendag op deze nieuwe dag! Voordat je de dag...
  lees meer
 • 28 februari 2023 door Judith De 4 toverstappen voor discipline
  Discipline. Een verschrikkelijk woord. Wat jij? Maar heel eerlijk ... ook wel weer HET toverwoord. Want eerlijk is eerlijk: met disciplinaire inzet...
  lees meer